Všetko, čo potrebujete vedieť o hrnčekoch s potlačou

Samotné vyhotovenie hrnčeka s potlačou nie je časovo náročná úloha, ani nevyžaduje špecializované vedomosti. Konanie, tak v prípade profesionálov ako aj milovníkov DIY, to je myšlienky "do-it-yourself", je identické.

Ak chcete pracovať na vytváraní hrnčekov s potlačou, potrebujete:

dizajn, ktorý je potrebné vytlačiť na tlačiarni, ktorá má sublimačný atrament;

tlačiarenský lis;

hrnčeky prispôsobené na sublimáciu.

Najprv musíte vybrať projekt, ktorý chcete umiestniť na hrnček. Spoločnosti, ktoré sa podieľajú na výrobe tlačených hrnčekov, majú obrovskú databázu návrhov a fotografií. Môžete tiež použiť vlastný nápad a priniesť projekty nahraté na dátovom nosiči, ktoré budú „obrobené" v grafickom programe typu CorelDraw alebo Photoshop.

Potom je hotový projekt tlačený na vysokokvalitnom papieri v tlačiarni obsahujúcej sublimačné atramenty. Kľúčovou otázkou je výber dobrého tlačeného papiera. Nekvalitný, s hmotnosťou 80 g nebude odrážať hĺbku farieb, bude prítomné blednutie a rozostrenie. Vzor obsahujúci malé prvky alebo písmená bude úplne nečitateľný. Ak máte kvalitný papier a sublimačné atramenty, potom na našom hrnčeku môžete úspešne dať ľubovoľný projekt - fotografiu, vzor, ​​nápis. V grafických programoch je možné upraviť farby a zmenšiť veľkosť projektu. Jediná vec, ktorá nás obmedzuje, je naša predstavivosť.

Hlavným centrom celej operácie je hrnčekový lis, ktorý vyzerá ako žehlička, ktorá má správnu teplotu a dobu ohrevu. Lis vykonáva potlač hrnčekov pri veľmi vysokých teplotách, ktoré siahajú až do 195 ° C. Doba zahrievania závisí od konkrétneho hrnčeka, na ktorý je projekt aplikovaný. Malo by sa pamätať na to, že tlačiarenský lis neprenáša vytlačený projekt pre tie hrnčeky, ktoré nie sú pokryté polyesterom, pretože len takéto budú prijímať atrament. Materiál, z ktorého je hrnček vyrobený (porcelán, keramika alebo sklo), nemá žiadny význam. Vo svojej práci používajú spoločnosti rôzne farby hrnčekov. Biele sú však najobľúbenejšie. T lač na hrnček tejto farby prináša očakávaný účinok a ak sa použijú iné farby, farba našej fotografie alebo projektu sa môže zmeniť.

Prečo hrnčeky s potlačou?

Hrnčeky s potlačou sú v dnešnej dobe veľmi obľúbeným gadgetom, nielen firemným, ale tiež venovaným všetkým, ktorí sa starajú o originálny, originálny vzhľad hrnčeka, z ktorého pijú svoju rannú kávu alebo si vychutnávajú chuť čaju. Použitie hrnčekov s potlačou môže byť všestranné. Môžu byť použité ako dekorácia pracovného stola, miesto na ukladanie papiernických výrobkov, ako nádoba na make-up kefy alebo nebanálny kvetináč.

Toto je dokonalý darček pre každého, bez ohľadu na vek alebo pohlavie. Tento príležitostný a dômyselný gadget môže byť použitý ako doplnok hlavného darčeka alebo jednotlivý malý darček. Tlačené hrnčeky sú dobrým nápadom na narodeniny alebo menný deň pre niekoho, kto nie je príliš blízko k nám, o ktorom nevieme veľa, alebo pre osobu, voči ktorej nechceme dopustiť klasický faux pas . Tento gadget môže pripomínať milovanej osobe naše pocity, môžeme tiež dať obrázok Vášho domáceho maznáčika alebo spomienku na skvelý výlet. Tieto typy hrnčekov budú perfektne fungovať v pamätnej verzii - ako originálne poďakovanie pre hostí na svadbe alebo účastníkov konferencie.

Tlač na hrnčekoch je tiež populárny reklamný trik, pretože pre mnohých podnikateľov je to jeden z najdôležitejších prvkov a spôsobov, ako propagovať svoje služby. Mnoho ľudí sa bojí, že tento typ gadgetov bude rýchlo zničený, najmä ak ho budeme používať každý deň. V súčasnej dobe hrnčeky s potlačou, ktoré majú zvýšenú odolnosť, možno úspešne umývať v umývačke riadu. Tie, ktoré nemajú vyššie uvedenú vlastnosť, by sa malo umývať ručne, bez náhlej čistiacej a agresívnej chémie.