Ktoré tričká zvoliť pre tlač?

Potlač na tričku je veľmi populárna forma reklamy, ktorú používajú mnohé podniky, ako aj mimovládne organizácie. Poskytuje veľa možností aplikácií, ktoré sa čoraz viac využívajú na rôzne účely. Avšak, aby sa dosiahol uspokojivý účinok a potlač bola trvanlivá a expresívna okrem použitej techniky, materiál, z ktorého bolo vyrobené tričko, má veľký význam. Tlačené tričká sa používajú aj ako nápad na zábavný darček, ako forma odkazu alebo pracovné oblečenie pre zamestnancov konkrétnej firmy.

Gramáž tričiek - čo o tom potrebujete vedieť?

Reklamné tričko bude plniť svoju úlohu dobre iba vtedy, ak bude mať primeranú kvalitu. Veľmi častou chybou je zohľadňovanie pri nákupe len ceny, čo spôsobí, že je potlač vystavená riziku rýchleho oderu, nevyzerá dobre a farby sú rozmazané. Skutočnosť, že sublimačné tričko je užitočné pre tlač, je dokázaná niekoľkými faktormi. Všeobecne sa predpokladá, že gramáž je najvýznamnejšia. Stanovením gramáže je možné ju definovať ako vyjadrená v gramoch hmotnosť na štvorcový meter materiálu. Mohlo by sa zdať, že čím väčšia gramáž, tým lepšia je kvalita trička, ale tento predpoklad je nesprávny. Polyestrové košele, ktoré sú skvelé pre akýkoľvek typ potlače, nemajú vysokú gramáž. Dlhoročné skúsenosti ukazujú, že nie vždy vysoká gramáž zárukou kvality, ktorú má sublimačné tričko. Často sa stáva, že tričko s vyššou gramážou sa veľmi rýchlo zjemňuje a zmršťuje pod vplyvom vysokej teploty. Kvalita a vhodnosť pre potlač závisí vo veľkej miere od typu materiálu, z ktorého je výrobok vyrobený.

Nie je dôležitá len gramáž

Polyester a bavlnené tričká s určitou prísadou polyesteru sú veľmi obľúbené. Jeho výber závisí vo veľkej miere od toho, kde sa bude používať a ako sa bude používať. Treba však pamätať na to, že aj keď sa tričko má používať len ako reklamný gadget, musí spĺňať určité štandardy, pretože je to v podstate vizitka spoločnosti. Pri objednávaní tlačených tričiek je dobré jasne a presne špecifikovať svoje potreby, potom je oveľa jednoduchšie prispôsobiť ich typ špecifickým požiadavkám. Pri výbere tričiek na tlač, okrem gramáže, ktorá nie je vždy dôležitá, by ste mali brať do úvahy také vlastnosti ako:

Druh materiálu, z ktorého bolo vyrobené

Spôsob, akým bol sfarbený

Typ stehu a kvalita väzby materiálu

Strih trička je tiež dôležitý. Najlepším riešením je to, v ktorom tričká majú rukávy šité na tzv. oblúk, pretože takýto strih rozhodne lepšie leží na siluetu. Je tiež potrebné spomenúť typ stehov - dobre, keď sú pomerne tesné. V opačnom prípade sú nestabilné a jednotlivé prvky tričká sú často navzájom oddelené. Nesmieme zabúdať, že faktorom, ktorý je tiež dôležitý, sú individuálne preferencie a súčasné trendy. Široký výber tričiek na trhu znamená, že si každý môže vybrať ten, ktorý vyhovuje jeho individuálnym očakávaniam a potrebám.